Ako želte da budete dio skauting tima, svoj životopis možete poslati na mail skauting@mirsadkeric.com. Prednost imaju slijedeće države Švedska, Norveška, Finska, Danska, Belgija, Nizozemska, Francuska, Poljska, Mađarska, Češka, Slovačka i Turska.

Životopis

 

 

mirsad_keric_profilMirsad Kerić jedan je od vodećih sportskih managera u Europi. Svoju FIFA licencu položio je prije 19 godina kao jedan od prvih 10 agenata u Hrvatskoj. Živi i radi u Nürnbergu (Njemačka) gdje je prije 19 godina odradio svoj prvi internacionalni transfer igrača Nenada Bjelice iz NK Osijeka u 1.FC Kaiserslautern.

Mirsad Kerić rođen je 1971. godine u Frankfurtu na Maini u Njemačkoj. Kao petnaestogodišnjak dolazi sa obitelji u Osijek (Hrvatska) gdje počinje svoju nogometnu karijeru u NK Osijeku rame uz rame sa kasnije poznatim i svjetski priznatim nogometnim zvijezdama kao npr. Davor Šuker, Igor Cvitanović, Robert Špehar, Nenad Bjelica, Goran Vlaović, Jurica Vranješ, Marko Babič i drugi.

Mirsad Kerić se u toku 90-ih vraća u Njemačku kao igrač Rot Weiss Oberhausena i ubrzo zbog teške povrede sa 30 godina završava svoju nogometnu karijeru, ali počinje raditi kao skaut za svoje bivše Njemačke klubove u kojima je do tada igrao.

Ubrzo otkriva nekoliko velikih talenata i odličnih igrača tako da na nagovor svoga bivšeg trenera polaže ispit za FIFA Agenta u Zagrebu i postaje najmlađi FIFA agent u to vrijeme i jedan od prvih 10 u Hrvatskoj s tom licencom.

Nenad Bjelica

Nakon nekoliko manjih lokalnih transfera u Njemačkoj, uspijeva mu prvi Internacionalni transfer Nenada Bjelice iz NK Osijeka u tada Championse League sudionika iz Njemačke 1.FC Kaiserslautern (vrijeme Baslera, Djorkaefa, Sforze, Miro Klose itd.).

Nakon tog internacionalnog transfera Kerić se etablira na Njemačkom tržištu i u kontinuitetu razvija svoju mrežu poznanika i poslova u nogometnoj industriji širom svijeta.

VIDEO

Početkom 21. vijeka počinje pohađati Zagrebačko Sveučilište i završava Višu trenersku školu te tijekom sljedećih godina postaje savjetnik, skaut i vanjski suradnik nekoliko eminentnih stranih klubova (FC Bayern München, Ajax Amsterdam, Everton FC, Lazio Rom) za tržište Istočne Europe tj. područje bivše Jugoslavije.

Kasnije također radi kao savjetnik uprave Hrvatskog prvaka i sudionika Champions League NK Dinamo za Brazilsko tržište iz kojeg rezultiraju transferi Eduarda da Silve, Andersona Coste, Etoa, Carlosa i Samira.

VIDEO

Tokom skautiranja u Brazilu uči i portugalski jezik koji ga uz izvrsno poznavanja njemačkog, hrvatskog i engleskog jezika svrstava u kategoriju menadžerskih poliglota.

Mirsad Kerić je inicijator i jedan od osnivača Hrvatske udruge ovlaštenih posrednika nogometaša – HUOPN koja danas djeluje u sklopu EFAA (European Football Agent Associationa) – najjače svjetske organizacije licenciranih agenata.

Članovi HUOPN-a ubrzo biraju Kerića za predsjednika udruge ovlaštenih posrednika nogometaša, gdje i danas djeluje u tjelima EFAA.

HUOPN je prva udruga nogometnih posrednika van europske zajednice koja je bila uključena u rad UEFA-e uz etablirane zemlje kao što je Francuska, Njemačka, Engleska, Portugal, Italija, Španjolska, Nizozemska, Švedska.

Danas Mirsad Kerić osim sa tržištem centralne Europe radi i kao Area manager Germany za najpoznatiju i najeminentniju Englesku Agenciju SEM Group www.semplc.com, čiji je vlasnik največi engleski agent Jerome Anderson.

Osim transfera u centralnoj Europi i Engleskoj Kerić djeluje globalno na nogometnim tržištima širom cijelog svijeta gdje je u zadnje vrijeme ostvario značajne transfere u Australiju, Kinu, Ameriku i zemlje Golfskog zaljeva.

VIDEO

Mirsad Kerić najviše svoga slobodnog vremena provodi u krugu svoje obitelji. Kao bivši nogometaš još uvijek trenira i igra nogomet sa svojim prijateljima u Münchenu. Često trči i vozi bicikli a jedan od omiljenih aktivnosti mu je vožnja motorom i quadovima.

Na putovanjima puno čita i voli igrati šah putem interneta.

Obitelj
Mirsad Kerić je oženjen i otac dvoje djece – starije čerke i sina

Humanitarne utakmice i aktivnosti
2012. – Poklonimo Osmijeh Igoru Hodonju
2008. – Humanitarna Utakmikca za SOS selo Lekenik kod Osijeka
2007. – Susret generacija NK Osijek za SOS selo Lekenik kod Osijeka

Contact